Ben jij een enthousiaste skiër of snowboarder?

En wil je je ervaring en plezier in de skisport graag doorgeven aan anderen? Sta jij als sympathieke doorzetter met beide voeten geduldig in de sneeuw? Word dan ski leraar bij Shos en maak het verschil!

Team Shos! Handicap? Geen beperking!

In 1998 vond een aantal enthousiaste skileraren dat het tijd werd voor een skischool die skisport voor mensen met een beperking mogelijk zou maken. Samen richtten zij destijds de “Stichting gehandicapten op ski’s” op en tot op de dag van vandaag zijn wij, onder de naam Shos, actief binnen deze bijzondere tak van sport.

We zijn een non-profit stichting met als motto “Je moet het zelf doen!”. Het is namelijk ons doel om iedere leerling zo zelfstandig mogelijk op te leiden in de ski- en/of snowboardsport. Shos is eigenlijk een gewone ski- en snowboardschool die les geeft aan bijzondere mensen. We maken hierbij geen enkele uitzondering in wat voor beperking de leerling heeft: lichamelijk, verstandelijk of meervoudig. Onze lessen worden gegeven als privéles en zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 6 jaar. Daarnaast verzorgt Shos ook groepslessen voor bijvoorbeeld scholen, maatschappelijke organisaties en belangengroepen, die binnen onze doelgroep vallen.

Wordt ski leraar bij Shos!

Ondanks dat onze naam wellicht anders doet vermoeden, geven we les in skiën zitskiën én snowboarden. Als startend leraar bij Shos, hoef je niet in alle sporten een professional te zijn, maar een Anwärterdiploma of Ski- of snowboardleraar A- certificaat is wel wenselijk.

Wanneer je beschikt over andere, b.v. didactische, diploma’s in de richting van onze doelgroepen, en je hebt ruime ski ervaring, dan kunnen we in overleg bekijken wat jij voor ons kan en wil doen. Naast het hebben van diploma’s, is een passie voor het werken met mensen met een beperking een belangrijke voorwaarde. Een echte Shos-leraar heeft geduld, is betrouwbaar, flexibel en beschikt over een gezonde dosis humor. Met zijn of haar inlevingsvermogen herkent een Shos-leraar de fysieke en mentale grenzen en beperkingen van de leerling en streeft daarbinnen samen met de leerling naar de grootst mogelijke zelfstandigheid en plezier.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatieve, meld je dan geheel vrijblijvend aan via deze link, en dan nemen wij snel contact met je op om de mogelijkheden te bespreken!

Overige vacatures, ook voor onze locaties in Rucphen, Terneuzen, en Zoetermeer:

  • Trainer eigen vaardigheid van onze skidocenten om het niveau van onze leraren op hoog niveau te houden. Wij zoeken gepassioneerde personen met Landesskilehrer of Nederlands B diploma (of gelijkwaardig van een andere nationaliteit), die zich een aantal keer per kwartaal voor Shos inzet en eventueel meehelpt met het ontwikkelen van een lesplan voor gehandicapten.
  • Ski leraar / lerares
  • Zitski leraar / lerares
  • Snowboard leraar / lerares

Ben je geïnteresseerd in één van deze vacatures, meld je dan aan via de link.

Geef in je aanmelding aan waarom je geïnteresseerd bent en wat de reden is dat je je voor Shos wil inzetten. Daarnaast horen wij graag wat je discipline/interesse is (lichamelijke en/of verstandelijke beperking) en naar welke locatie je voorkeur uitgaat.
Vrijwilliger worden bij de Shos doe je vanuit je passie voor de sneeuwsport en om het verschil in het leven van iemand met een beperking te maken. Shos is een stichting die werkt met vrijwilligers. De mooie, warme contacten die ontstaan met onze deelnemers zijn een fantastische vergoeding op zich. Bij ons kun je les geven aan bijzondere en unieke mensen!

Daarnaast biedt Shos:
• ANBI uurvergoeding
• Onkostenvergoeding
• Opleidingen
• Kleding
• 1hr gratis eigen vaardigheidstraining na een gegeven les
• Korting op aanschaf ski materialen
• Mooie samenwerking met geweldige vrijwilligers binnen Team Shos!

Wij nodigen je graag uit om vrijblijvend het gesprek met ons aan te gaan!
NB: Shos is een stichting en werkt alleen met vrijwilligers, leraren geven hun lessen op vrijwillige basis en doen dit onbezoldigd.