Shos@Flachau

We zijn van 11 tot en met 17 januari 2020 voor de 17de keer in Flachau!

Wil je ook een keer skiën op de prachtig besneeuwde berghellingen van Flachau, Oostenrijk?

Het oefenen en trainen op de indoor skibaan is natuurlijk goed om het geleerde buiten op echte pistes in praktijk te brengen en te ervaren wat het is om zelf met anderen van de berg af te skiën! Het doel van Shos is om leerlingen dit zo zelfstandig mogelijk te laten doen en op die manier het vertrouwen in eigen kunnen te vergroten en om volwaardig deel te kunnen nemen aan de ski vakantie. Voor een “reguliere” skivakantie met familie, vrienden of kennissen is er in het buitenland voor mensen met een beperking niet veel te vinden. Juist daarvoor kun je bij Shos terecht! Ieder winterperiode organiseert Shos een ski week naar Flachau Oostenrijk. Zoals de leerlingen van Shos op de skibaan gewend zijn, zoeken we ook in Flachau een rustige periode uit.

IMG_01341238102_638405779556334_774906321_n

Uitgangspunt

Het uitgangspunt van het concept Shos@Flachau is duidelijk: wij zijn geen reisorganisatie. Daarom regelt u zelf het vervoer naar en uw het verblijf in Oostenrijk. Wèl regelt Shos de skilessen, deze worden gegeven door de bekende Shos-leraren! De lessen zijn ’s ochtends en/of ’s middags. We verzamelen op de afgesproken plaats bij aanvang en het einde van de les. De rest van de dag brengt u door, zoals u dat zelf wilt. Om deze skilessen mogelijk te maken maakt Shos verschillende kosten. U kunt hierbij denken aan reis- en verblijfkosten van de skileraren, liftpassen voor de leraren, verzekeringen, etc. De skileraren ontvangen geen vergoeding voor het begeleiden van de leerling, zij doen dit vrijwillig. Zonder hen zou de Flachau-reis niet mogelijk zijn. Bovenstaande kosten worden betaald uit het lesgeld dat de deelnemers betalen. Jaarlijks streven wij ernaar het lesgeld zo laag mogelijk te houden. Klik hier om een zitskier in actie te zien tijdens een van onze Shos@Flachau weken.

Lessen & Tarieven

De lessen worden gegeven van zondag t/m vrijdag:

  • ’s morgens van 09:30 tot 11:30 uur
  • ’s middags van 12:30 tot 14:30 uur
  • De lessen zijn in principe 1-op-1 (privéles). Bij de indeling bekijken we vervolgens of we ‘samen’ op pad kunnen en/of eventueel een groepsles mogelijk is.
  • Privéles kost € 425 per dagdeel voor 6 dagen les inclusief skipas.

We doen ons best om bij de indeling van de skilessen rekening te houden met de wensen van de deelnemer, maar we kunnen dit niet garanderen. Dit mede gezien het feit dat we nu nog niet zeker weten welke leraren er mee naar Flachau gaan en dat de indeling van de lessen op basis van verschillende factoren gemaakt wordt.

Ruim voor vertrek ontvangt u de factuur voor het lesgeld en u dient deze voor de daarop aangegeven uiterste betaaldatum te betalen.

Promotiefilm opgenomen in Oostenrijk tijdens de traditionele Flachau week in januari 2016:

Aanmelden

De inschrijving voor de reis in 2020 is reeds gesloten.

  IMG_9946

De Flachau Commissie

Voorzitter: Geert-Jan Verdonk

Geert-Jan, zelf vader van een Shos-leerling, vond destijds het concept ideaal, maar qua organisatie liep het nog niet optimaal. Door de strakke regie van Geert-Jan zijn er al aardig wat drempels weggenomen en wordt Shos in Flachau steeds beter zichtbaar voor alle skiërs én de lokale bewoners.

Secretaris: Tineke Eulderink

Tineke behoort als moeder van één van de Shos-leerlingen tot routiniers van Flachau. In de commissie heeft ze meteen het Flachau-secretariaat overgenomen. Met haar kennis van de reis kan ze de meest uiteenlopende vragen probleemloos beantwoorden en oplossen!

Hoofddocent: Martijn van de Paverd

Martijn is een aantal jaren geleden begonnen als docent en werd al snel besmet met het Shos-virus. Martijn, die in het dagelijks leven ook allerlei financiële zaken regelt, is sinds 2011 voorzitter van Shos en geeft nog steeds met veel plezier les in Flachau.

Commissielid: Berbel Vervat

Berbel ging in 2012 voor het eerst mee als skileraar naar Flachau. Totaal verkocht door deze bijzonder leuke ervaring, helpt zij graag mee met de voorbereiding van de jaarlijkse mooie skiweek. Als orthopedagoge/onderwijsadviseur houdt Berbel zich in het dagelijks leven bezig met de ontwikkeling van kinderen, waarin het aansluiten op ieders eigen ‘aardigheden’ voorop staat.

Commissielid: Fred Verstappen

Fred en zijn Commissie Materiaal en Logistiek maken het mogelijk dat de Shos-container met haar zitskies op tijd en in goede staat klaar staat. Binnen de commissie behartigd hij de logistieke kant van de reis en is ruim van te voren aanwezig in Flachau ter voorbereiding.

Heeft u vragen?

Stuur een bericht naar flachau@shos.nl, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!