Stichting GeHandicapten op Ski's

Ervaringsverhaal: Dominique van der Weegen

Dominique van der Weegen – 53 jaar

Ik ben Dominique van der Weegen en ik ben inmiddels 53 jaar jong. Ieder jaar genoot ik van mijn wintersport. Dat veranderde in 2012. Ik kreeg trombose in 2 benen tegelijk tot bijna aan het hart toe. Gelukkig herstelde ik en mocht ik ook gewoon skiën. Maar op hoogte zwel ik zo op dat ik geen skischoenen meer aan kan. 

Grijns van oor tot oor
In oktober 2013 was er een demonstratie in de sneeuwhal van Rucphen. Toen heb ik voor het eerst in de zitski gezeten. Ik je vertellen: die grijns was niet meer van mijn gezicht af te krijgen! 

 

‘Ik heb Shos plat gebeld en gemaild wanneer ik kon beginnen met lessen. In november kreeg ik voor het eerst les in Montana van Denis. Daar ski ik nu het hele jaar mee.’ 

 

De eerste drie wintersportvakanties ben ik met een andere organisatie mee geweest. Denis haalde mij over om toch een keer met de Shos mee te gaan. In 2018 ging de reis naar Flachau en ik kan niet anders zeggen: het was geweldig. 

Diepe sneeuw
Ik skiede de hele week met Wessel. En wat hebben we gelachen. We zochten de diepe sneeuw op, je moet het toch een keer doen. Nu hadden we allebei daar niet heel veel ervaring mee. De sneeuw zat overal. Uiteindelijk kwam een behulpzame Duitser ons helpen. Wessel deed ook of hij meehielp. Uiteindelijk deed die aardige meneer al het werk. We hebben enorm gelachen. In die vakantie lukte het mij ook om los te skiën. 

Dominique van der Weegen – 53 jaar

Ik ben Dominique van der Weegen en ik ben inmiddels 53 jaar jong. Ieder jaar genoot ik van mijn wintersport. Dat veranderde in 2012. Ik kreeg trombose in 2 benen tegelijk tot bijna aan het hart toe. Gelukkig herstelde ik en mocht ik ook gewoon skiën. Maar op hoogte zwel ik zo op dat ik geen skischoenen meer aan kan. 

Grijns van oor tot oor
In oktober 2013 was er een demonstratie in de sneeuwhal van Rucphen. Toen heb ik voor het eerst in de zitski gezeten. Ik je vertellen: die grijns was niet meer van mijn gezicht af te krijgen! 

 

‘Ik heb Shos plat gebeld en gemaild wanneer ik kon beginnen met lessen. In november kreeg ik voor het eerst les in Montana van Denis. Daar ski ik nu het hele jaar mee.’ 

 

De eerste drie wintersportvakanties ben ik met een andere organisatie mee geweest. Denis haalde mij over om toch een keer met de Shos mee te gaan. In 2018 ging de reis naar Flachau en ik kan niet anders zeggen: het was geweldig. 

Diepe sneeuw
Ik skiede de hele week met Wessel. En wat hebben we gelachen. We zochten de diepe sneeuw op, je moet het toch een keer doen. Nu hadden we allebei daar niet heel veel ervaring mee. De sneeuw zat overal. Uiteindelijk kwam een behulpzame Duitser ons helpen. Wessel deed ook of hij meehielp. Uiteindelijk deed die aardige meneer al het werk. We hebben enorm gelachen. In die vakantie lukte het mij ook om los te skiën.