Stichting GeHandicapten op Ski's

Ervaringsverhaal: Arnaud Opdam

Arnaud Opdam

Ik ben Arnaud Opdam. Ik ben 56 jaar, getrouwd en vader van 4 kinderen. Ik ben met Shos in contact gekomen toen ik een mogelijkheid zocht voor mijn dochter. Zij kreeg een probleem met een van haar benen en we wilden toch met z’n allen blijven wintersporten. SHOS bleek haar te kunnen leren zit-skiën, dat was de oplossing. We hebben haar gelijk ingeschreven, ze kwam alleen wel op de wachtlijst, helaas.

Zelf steentje bijdragen
Die wachtlijst zat me eigenlijk niet lekker. Ik ben gek op skiën en wilde door zelf Shos-leraar te worden, iets aan de lange wachtlijst doen. Ik heb me in november 2018 aangemeld en vanaf de zomer 2019 geef ik zelfstandig zitski-lessen.

 

‘Mijn ervaringen? Het is hartstikke leuk om aan zeer verschillende leerlingen les te geven. Ik heb een zittend beroep en dit is voor mij meteen een paar uurtjes sport. Mijn dochter is uiteindelijk ook met lessen mogen starten en soms kunnen we nu samen in de hal aan de slag.’ 

 

Bucketlist
Je maakt allerlei leuke en indrukwekkende dingen mee. In de hal in Rucphen vroeg ik aan een leerling aan het einde van een proefles hoe ze vond dat het gegaan was. Na een hele positieve reactie was de afsluiting: “dit kan van mijn bucketlist af”. Het bleek ze een lijst had gemaakt van dingen die ze nog wilde doen zolang ze het kon, één keer zit-skiën was er een van…

De reis naar Flachau is ook een beleving. Daar trok ik de hele week intensief met een deelnemer op. Hij gaf als commentaar: “het is niet alleen ski-les maar ook personal coaching 😊”. Een groter compliment kun je niet krijgen toch?

Arnaud Opdam

Ik ben Arnaud Opdam. Ik ben 56 jaar, getrouwd en vader van 4 kinderen. Ik ben met Shos in contact gekomen toen ik een mogelijkheid zocht voor mijn dochter. Zij kreeg een probleem met een van haar benen en we wilden toch met z’n allen blijven wintersporten. SHOS bleek haar te kunnen leren zit-skiën, dat was de oplossing. We hebben haar gelijk ingeschreven, ze kwam alleen wel op de wachtlijst, helaas.

Zelf steentje bijdragen
Die wachtlijst zat me eigenlijk niet lekker. Ik ben gek op skiën en wilde door zelf Shos-leraar te worden, iets aan de lange wachtlijst doen. Ik heb me in november 2018 aangemeld en vanaf de zomer 2019 geef ik zelfstandig zitski-lessen.

 

‘Mijn ervaringen? Het is hartstikke leuk om aan zeer verschillende leerlingen les te geven. Ik heb een zittend beroep en dit is voor mij meteen een paar uurtjes sport. Mijn dochter is uiteindelijk ook met lessen mogen starten en soms kunnen we nu samen in de hal aan de slag.’ 

 

Bucketlist
Je maakt allerlei leuke en indrukwekkende dingen mee. In de hal in Rucphen vroeg ik aan een leerling aan het einde van een proefles hoe ze vond dat het gegaan was. Na een hele positieve reactie was de afsluiting: “dit kan van mijn bucketlist af”. Het bleek ze een lijst had gemaakt van dingen die ze nog wilde doen zolang ze het kon, één keer zit-skiën was er een van…

De reis naar Flachau is ook een beleving. Daar trok ik de hele week intensief met een deelnemer op. Hij gaf als commentaar: “het is niet alleen ski-les maar ook personal coaching 😊”. Een groter compliment kun je niet krijgen toch?