15 jarig bestaan Shos

15 jarig bestaan Shos

Beste vrijwilligers en vrienden van de Shos,

Vandaag vieren wij ons 15 jarig bestaan!

Op 8 juli 1999 vond een aantal enthousiaste skileraren dat het tijd werd voor een skischool die skisport voor mensen met een beperking mogelijk zou maken. Samen richtten zij destijds de Stichting gehandicapten op ski’s op en tegenwoordig zijn wij, onder de naam Shos, op vrijwel alle sneeuwbanen in Nederland actief.  De tomeloze inspanning van Günther, het hard werken aan naamsbekendheid, het zoeken naar samenwerkingspartners, de teleurstellingen, de enorme overwinningen! Alles heeft bijgedragen aan het uitgroeien tot deze prachtige organisatie.

Wij leveren een belangrijke bijdrage aan het creëren van een wintersportervaring voor iedereen!

Het is ons doel om iedere leerling zo zelfstandig mogelijk te leren skiën of snowboarden. Shos wordt steeds belangrijker in de ski- en snowboardsport voor mensen met een beperking, ongeacht welke beperking dat is! Wij blinken uit waar het gaat om betrokkenheid, expertise en het denken in kansen en mogelijkheden. Wij vinden én zeggen: “Handicap? Geen beperking!”.

De Shos is uniek en dat is iets om trots op te zijn!

 Het bestuur heeft de keuze gemaakt een aantal zaken te professionaliseren. De afgelopen jaren zijn wij flink gegroeid, zowel in aantal leerlingen als in aantal leraren. De stichting wordt volledig door vrijwilligers gerund, we stralen professionaliteit uit en zijn herkenbaar in onze blauwe pakken. Het is een succesverhaal van hard werkende vrijwilligers die een verschil willen maken in het leven van mensen met een beperking. Vrijwilligers die niet aan de kant willen staan, maar hun schouders er onder willen zetten. Vrijwilligers die laten zien dat interesse tonen in de ander fantastische energie kan geven aan beiden. Vrijwilligers die doen in plaats van er over praten.

Dat zijn de vrijwilligers van de Shos!

 Wij vieren wekelijks een feestje met onze deelnemers. Om onze vrijwilligers te bedanken organiseren wij op zaterdag 13 september een fantastische trainingsdag vóór en dóór de Shos.

We kijken met trots terug op de afgelopen 15 jaar. Onze stichting heeft ook mooie plannen voor de toekomst. We zijn flink aan het puberen, op naar (nooit) volwassen worden!

Mede namens het bestuur,

Pieter Pleging, Emile Gruijters, John Tappel, Martijn van de Paverd, Astrid Nolens en Berbel Vervat

Hartelijke groeten,

Dolf Engelhart
oprichting Shos

2 Comments on “15 jarig bestaan Shos

  1. hallo shos-ers, een tijd geleden dat ik wat op het rooster moest invullen en was dus blij verrast met de nieuwe look! ik vind het er wel strak uitzien! ik heb niet alle items door gespit, dat doen anderen denk ik wel!
    op naar nog heel veel jaartjes shos en veel mensen daar blij mee maken!
    grtjs, m@rgo *= )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*