Stichting geHandicapten op Ski’s viert 25-jarig jubileum!

Wist u dat de Stichting geHandicapten op Ski’s (Shos) in 2024 haar jubileum viert? Al 25 jaar geeft Shos aangepast ski- en snowboardles aan kinderen, jongeren en volwassenen.

En wie jarig is viert feest. Shos viert haar jubileum met een groot feest voor alle vrijwilligers, sponsoren en (oud)-deelnemers van Shos.

Kom jij naar het feest?

Ben jij betrokken (geweest) bij Shos? Heb jij les gehad van Shos? Dan zien we jou graag op ons feest! Het feest is op 12 oktober in Snowcenter Montana in Valkenswaard. Meer informatie volgt op de site.

Hoe is Shos ontstaan?

In 1999 werd oprichter van Shos, Günter van Herk gevraagd om iemand met één been les te geven. Aangezien deze persoon niet in een groepsles mee kon doen, werd privéles gegeven met het daarbij horende duurdere tarief. Daar ontstond de ambitie die Shos nog steeds hanteert; aangepast skiles moet net zo betaalbaar zijn als een groepsles.
Al snel was er meer vraag naar de skilessen voor mensen met een beperking en zo werd op 8 juli 1999 Stichting geHandicapten op Ski’s opgericht.

Groei van Shos in de afgelopen 25 jaar

In de 25 jaar is Shos uitgegroeid en geeft zij bijna 2000 lesuren in de sneeuw, zowel in de Nederlandse sneeuwhallen als in de echte sneeuw in Oostenrijk. Het betreft staand skiën, snowboarden en zitskiën. Met name het gevoel van de vrijheid in de sneeuw, het samen met familie en vrienden de berg afkomen en het verleggen van grenzen, spreekt menig deelnemer aan.

Samenwerken

De stichting speelt inmiddels ook een belangrijke rol in kennisoverdracht als het gaat om aangepast skiën, leidt leraren op voor Instructeur Aangepast skiën in samenwerking met de Nederlandse Skivereniging,  verzorgt lessen aan studenten Sport en Bewegen en geeft meerdere clinics aan scholen met leerlingen met een beperking om aangepast skiën te proberen.

Dankzij vrijwilligers en sponsoren

Shos is groot geworden dankzij haar vrijwilligers en donateurs en is nog steeds sterk groeiende. Naast de leraren en de mensen van de organisatie heeft Shos ook materiaalmannen voor het beheer en onderhoud van al het materiaal. Allen zorgen voor veiligheid en kwaliteit, zodat de deelnemer met een goed gevoel de baan op kan of mee kan op de Flachau-reis naar Oostenrijk.