Praktijkdag 8 juni opleiding Aangepast Wintersport Instructeur n2
Op 8 juni organiseert Shos de praktijkdag voor de opleiding Aangepast Wintersportbegeleider Niveau 2 in Zoetermeer van 10.00-16.30 uur. Deze is onderdeel van de opleiding.
Voor wie?
Wil jij jouw ervaring en plezier in de sneeuwsport doorgeven aan iedereen? Sta jij als sympathieke doorzetter met beide benen geduldig in de sneeuw? Dan is dit jou kans! Meld je aan voor opleiding Aangepast Wintersportbegeleider Niveau 2.
In deze opleiding komen een stevige basis als allround begeleider samen met de specialistische kennis en vaardigheden die een deelnemer met een beperking verdient te ontvangen. Deze scholing is waardevol aan het begin van je carrière als Aangepast Wintersportbegeleider maar ook wanneer het tijd is jouw ervaring op te frissen.
Hoe is de opleiding opgebouwd?
Module I
Algemene én specifieke kennis (gemiddeld. 3 uur)
1. Reguliere basis ski-begeleider, e-learning: 2 uur
- Basisprincipes
- Les en leidinggeven
- Organisatie
- Methodiek
- Mechanica
- Veiligheid en blessurepreventie
- Doelgroepen
- Materiaalkunde
2. Basis Aangepast sporten (dus niet alleen wintersport specifiek),
e-learning: 1 uur
- Autisme
- Lichamelijke beperking
- Auditieve beperking
- Verstandelijke beperking
- Gedragsproblematiek
Praktijkdag
Fysieke bijeenkomst 8 juni 2023 in Zoetermeer van 10.00 – 16.30 uur
- Kennis maken en/of opfrissen van vier disciplines: zitskiën, staand/één been skiën, psychische beperkingen en visuele beperking, aangepast wintersporten in de sneeuw.
- Modules
– Algemene basis Pedagogiek (online op 31 okt)
– Les en leidinggeven
– Les voorbereidingsformulier - Eigen vaardigheid toets; je skiet zonder moeite en met vertrouwen een blauwe en rode afdaling met zowel korte- als lange bochten. Zwarte afdalingen kosten gerichte concentratie. De bochten ski je hier wat meer geslipt.
Module II
Keuze specialisatie en praktijk, 1,5 dag
- Je maakt een keuze in specialisatie. In totaal begeleid je bij 5 lessen waarvan 1x meekijken en 4x assisteren en 1 activiteit.
- De stage (lessen) moeten aan de minimale eisen voldoen te weten vijf lessen bij minimaal twee deelnemers, waarvan twee lessen bij een deelnemer.
- Je assisteert tijdens een intake (dan wel voortgang-) gesprek met de leraar en een van bovenstaande leerlingen en je assisteert tijdens een activiteit.
- Je maakt een portfolio met daarin de voorbereiding en reflectie op de lessen. De opbouw van je portfolio met daarin het lesvoorbereidingen formulier, vind je op de startpagina in het online programma.
Toetsing
De toetsing wordt gedaan door NskiV & Shos
De toetsing bestaat uit de volgende vier onderdelen;
- Online theorie toets (15 min)
- Eigen vaardigheid toets (praktijkdag)
- Inhoud van jouw portfolio.
- Eind gesprek; na het positief afronden van module 1 en module 2 wordt
het portfolio nagekeken en besproken tijdens het interview- reflectiegesprek. Het interview-reflectie gesprek wordt afgenomen door een organisatie examinator en een examinator vanuit de NskiV. Dit is een max. 30 minuten durend verdiepend interview op basis van jouw portfolio en de bekwaamheidseisen van de opleiding.
Meld je aan via opleidingen@shos.nl
Kosten
De kosten voor de praktijkdag bedragen 90 euro. Daar komen kosten voor de e-learning en examen nog bij.
De kosten van Shos-leraren worden gedragen door Shos.