Jippie, we kunnen weer in Montana!!

Door: Madelon Stertefeld, leraar Montana

Na een periode van ruim zes maanden gedwongen rust wegens Corona, was het op 30 juni eindelijk weer mogelijk om de baan op te gaan bij Montana. Hoewel de meeste SHOS-lessen in de winterperiode plaats vinden, heb ik gelukkig een aantal super enthousiaste SHOS-leerlingen die het hele jaar door heel graag willen skiën. Gelukkig is het bij Montana weer mogelijk en aangezien ik ook gewoon les geef bij Montana ben ik natuurlijk direct weer op de baan te vinden zodra de deuren zich weer openen. Het grote voordeel van de zomer is dat het dan niet druk op de baan is en dat is voor sommige van mijn leerlingen een zeer aangename bijkomstigheid.

Eén van die super enthousiaste leerlingen is Daniëlle Schippers. Ze is 22 jaar oud, heeft het syndroom van Bloch-Sulzberger. De linkerkant van haar lichaam is achtergebleven in de groei en ze heeft een zicht van 15%. Daniëlle is in 2018 begonnen met skiën. Niet omdat de familie kan skiën (zij is de enige), maar omdat Daniëlle graag uitzoekt wat ze, ondanks de beperkingen die ze heeft, juist allemaal wel kan. Dus waarom niet proberen om te skiën?

Inmiddels is Daniëlle al één keer op wintersport geweest. Afgelopen winter is de wintersport niet doorgegaan vanwege Corona, maar voor december heeft ze de volgende reis alweer geboekt. Zo snel mogelijk dus weer aan de slag met de lessen. Vandaar dat wij vanaf 30 juni weer op de baan te vinden zijn. Om de week konden we daar vol enthousiasme aan de slag op een meestal bijna privé baan. Ideaal voor Daniëlle, die inmiddels zo kundig is dat ze zelfstandig soepel haar bochten kan maken op de baan en menig andere skiër versteld doet staan kijken. Voor de veiligheid heeft Daniëlle namelijk een hesje aan met ‘Blind’ erop. Niets van te merken als ze van de baan suist.

Nu het weer wat drukker wordt op de baan en er ook weer meer obstakels om de baan worden gebouwd, zullen we ons weer een beetje aan moeten passen en hopen dat andere mensen ook een beetje rekening met ons houden. Maar we blijven vol enthousiasme om de andere week trainen, zodat de komende wintersport weer een groot succes gaat worden.

Ook met de andere leerlingen ben ik alweer volop aan de slag, al moet iedereen nog een beetje de weg vinden nu de scholen weer zijn begonnen.

Voor SHOS is een handicap geen beperking, dus laten we hopen dat Corona ons nu geen beperkingen meer gaat opleveren en we met z’n allen weer een mooi seizoen kunnen gaan neerzetten, met heel veel enthousiaste leerlingen.

Tot snel op de baan.

Groetjes, Madelon Stertefeld