Ben jij een enthousiaste skiër of snowboarder?

En wil je je ervaring en plezier in de skisport graag doorgeven aan anderen? Sta jij als sympathieke doorzetter met beide voeten geduldig in de sneeuw? Word dan leraar of begeleider bij Shos en maak het verschil!

Shos? Shos!

In 1998 vond een aantal enthousiaste skileraren dat het tijd werd voor een skischool die skisport voor mensen met een beperking mogelijk zou maken. Samen richtten zij destijds de “Stichting gehandicapten op ski’s” op en tot op de dag van vandaag zijn wij, onder de naam Shos, actief binnen deze bijzondere tak van sport.

We zijn een non-profit stichting met als motto “Je moet het zelf doen!”. Het is namelijk ons doel om iedere leerling zo zelfstandig mogelijk op te leiden in de ski- en/of snowboardsport. Shos is eigenlijk een gewone ski- en snowboardschool die les geeft aan bijzondere mensen. We maken hierbij geen enkele uitzondering in wat voor beperking de leerling heeft: lichamelijk, verstandelijk of meervoudig. Onze lessen worden gegeven als privéles en zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 6 jaar. Daarnaast verzorgt Shos ook groepslessen voor bijvoorbeeld scholen, maatschappelijke organisaties en belangengroepen, die binnen onze doelgroep vallen.

Leraren & begeleiders

Ondanks dat onze naam wellicht anders doet vermoeden, geven we les in skiën én snowboarden. Als leraar hoef je niet thuis te zijn in beide sporten, maar een Anwärterdiploma of Ski- of snowboardleraar A- certificaat is wel een vereiste.

Wanneer je beschikt over andere, vergelijkbare diploma’s of zeer ruime ervaring, kunnen we in overleg bekijken of een functie als leraar voor jou geschikt is. Naast het hebben van de juiste papieren is een passie voor het werken met mensen met een beperking een belangrijke voorwaarde. Een echte Shos-leraar heeft geduld, is betrouwbaar, flexibel en beschikt over een gezonde dosis humor. Met zijn of haar inlevingsvermogen herkent een Shos-leraar de fysieke en mentale grenzen en beperkingen van de leerling en streeft daarbinnen samen met de leerling naar de grootst mogelijke zelfstandigheid en plezier.

In een begeleider zoeken we dezelfde eigenschappen en motivatie, maar een diploma is bij deze functie geen vereiste. Wel heel belangrijk is dat je zeer goede ski- of snowboardvaardigheid bezit. Je zult tijdens de lessen bij Shos een ondersteunende rol spelen, waarbij persoonlijk contact en één-op-één begeleiding van de leerling voorop staat.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatieve, stuur dan een email naar job@shos.nl , wij nemen dan snel contact met je op om de mogelijkheden te bespreken!

Actuele vacatures, ook voor onze locaties in Rucphen, Terneuzen, en Zoetermeer:

  • Trainer eigen vaardigheid van onze skidocenten om het niveau van onze leraren op hoog niveau te houden. Wij zoeken gepassioneerde personen met Landesskilehrer of Nederlands B diploma (of gelijkwaardig van een andere nationaliteit), die zich een aantal keer per kwartaal voor Shos inzet en eventueel meehelpt met het ontwikkelen van een lesplan voor gehandicapten.
  • Ski leraar / lerares
  • Zitski leraar / lerares
  • Snowboard leraar / lerares

Ben je geïnteresseerd in één van deze vacatures, stuur dan een mail naar job@shos.nl.

Licht in je mail toe, waarom je geïnteresseerd bent en wat de reden is dat je voor Shos wilt werken. Daarnaast horen wij graag wat je discipline/interesse is (lichamelijke en/of verstandelijke beperking) en naar welke locatie je voorkeur uitgaat. Ook ontvangen we graag je CV en eventuele referenties.
NB: Shos is een stichting, die alleen met vrijwilligers werkt. Onze leraren geven hun lessen op vrijwillige basis en doen dit onbezoldigd.
Top